Husplanerna

Några har undrat hur det går med husplanerna. Jo det går bra. Men seeegt. Vi är på det klara med exakt vad vi vill ha men av olika anledningar har det gått ganska långsamt framåt den sista tiden. Och nu går det inte att börja med grunden för all snö. Husfirman vi ska köpa huset av verkar mest vara vana vid att folk köper standardutförande och vill man ändra på saker och ting tar det av någon anledning en jäkla tid och känns onödigt omständigt. Bara en sån sak som att vi ville ha en skjutdörr blev en stor grej. Skjutdörr? Nä, det går inte eftersom den korsar en bärande vägg. Eh… what? Det finns inte ens någon regel där dörren korsar väggen. Efter några veckor kom dom dock på att jo… ja… det går tydligen hur bra som helst. De fönster vi ville ha från början skulle inte vara några problem. Men efter ett tag kom dom på att nja… de fönstren måste tydligen ha säkerhetsglas och blir därmed mycket dyrare. Tänka om… bestämma nytt… Ändra… Vägghängd toalett? Nä, sånt gör inte vi. Och så köket… Ja, det är ju en historia för sig. Det är näst intill omöjligt att få fram information och svar eftersom dom inte vet vad deras köksleverantör har för sortiment och möjligheter. Till slut gick vi till en kökssäljare, sa vad vi ville ha och så ritade han snabbt upp ett förslag till oss vilket vi skickade vidare till husfirman. Tjejen på husfirman kan dock inte öppna filen (!) så nu hoppas vi på att hon lyckas bättre med snigelposten vi skickat. Att bygga hus tar tid men varje litet moment ska inte behöva vara omständigt som det har varit i det här fallet. Tiden tickar på och leveranstiden flyttas fram och flyttas fram. Vi får väl se vad de säger på nästa möte. Om vi äntligen kan göra själva slutbeställningen eller om det dykt upp nya problem som de inte tänkt på tidigare. Det har blivit många små irritationsmoment som gör att man sneglar på andra hus…

Det här till exempel…


(Skärmdumpar från Myresjöhus)

Det blev ett grinigt inlägg idag men jag blir bara så less på allt strul ibland. Trött på stöket här hemma. Det känns som att vi bor i en konservburk fylld till bredden med leksaker.

Annonser

5 thoughts on “Husplanerna

 1. Hej Snusan.

  Såg att du vart inne på min husblogg och lämnat en kommentar. Kul! =)
  Japp vi bygger Landsort och har ändrat om lite i planlösningen för en öppnare lösning i v-rum och kök. Även ändrat burspråket i köket till lite roligare fönster. Hör av dig om du vill vet mer =)

  Linda

 2. Hej igen.

  Vi tog bort den lilla vägg där kyl och frys skulle vara och skall i stället ha en köksö med spis, diskmaskin, ho och en bardisk. Blir ganska fräck med fläktkåpan i ryggåstaket.
  På väggen i köket skall alla skåp vara med inbyggnads ugn, kyl och frys. Då får vi en hel öppen planslösning i v-rum och kök. Vi tyckte att det såg konstigt ut med burspråk och köks ö så vi plockade bort den och satte ett liggande fönster och 3 lite mindre fönster i en rad ner. Tror det finns bilder på bloggen annars kan jag skicka till dig om du vill. Vi satte även ett ganska stort fönster över köksön så vi får in lite mer ljus. Jag var där igår och tog lite fler bilder som jag ska lägga in i helgen.
  Kul att ni kollar på landsort, vi kollade runt jätte mkt, men det var faktiskt bara landsort som har den planlösning vi ville ha med sk ungdomsavdelning och öppen planlösning som tilltalade oss. Vi är super nöjda =)
  Det e bara att fråga på om det är ngt. Alltid kul att dela tankar med någon som är på samma stadie =)

  Ha det gott
  Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s