Formex – Favoriter: Design By Leftovers

Linda & Jona Netsman är tjejerna bakom Design By Leftovers. Som namnet antyder tar de tillvara gamla möbler och ger dem nytt liv genom att göra om dem till riktiga konstverk. Och varje konstverk har en alldeles egen historia bakom sig för tjejerna hämtar inspiration till sina möbler från livet, personer och platser… Händelser som utspelade sig igår eller för länge sedan… Möblerna kan vara ett sideboard från 60-talet eller antika 1800-talsstolar. De gör all design och syr allting själva. Från början tapetserade de dessutom själva men numera samarbetar de med en tapetserare som gör själva tapetseringen på möbeln. De samarbetar även med en paintbrushartist.

Linda berättar fängslande historien om Lola. Lola sjöng på små jazzklubbar i New York tillsammans med andra artister som med tiden blev kända stora namn. Lola själv fick aldrig något genombrott men kanske minns någon henne som kvinnan som alltid bar rosa kläder…

Det underbara skåpet nedan såg från början inte mycket ut för världen och var inte något man lade märke till. Men nu har det förvandlats till en blickfångare av stora mått. Motiven på skåpet är direkt hämtade från en konstnärs skissblock. Ett block som han alltid bar med sig och som fylldes med skisser inspirerade av saker omkring honom.

Linda berättar vidare om en pudel hon såg på stan. En pudel som trippade fram och såg ut att tycka att den var finast i världen. Fast egentligen såg den ju rätt fånig ut. Och så föddes idén till ”Tiffany”.

Tjejerna startade företaget i April men började göra inköp och designförslag redan i februari-mars. Höstens Formex var den första mässan för dem och det blev releasen för deras varumärke Design By Leftovers. Något säger mig att det kommer att gå riktigt bra för det här företaget…

Läs fler stämningsfulla historier kring möblerna på deras sajt!

www.designbyleftovers.se

2 thoughts on “Formex – Favoriter: Design By Leftovers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s