Köket – the never ending story

Efter att ha velat runt bland vitt, svart, högblankt, matt och valnöt bestämde vi i januari att vi trots allt skulle ha svart kök. Under året har vi haft möten med ett flertal köksleverantörer men till slut fastnat för Ballingslöv på grund av snygga luckor som föll oss i smaken, smarta inredningslösningar och supertrevlig, proffsig säljare som har hjälpt oss att rita och rita om och kommit med flera hjälpsamma råd och tips. Överskåpen hos Ballingslöv passar dock inte våra önskemål så de tänkte vi köpa från Electrolux Home där vi sett och blivit förälskade i helt rätt skåp med vit polymerglaslucka. Electrolux Home verkar dock inte så intresserade av att sälja. Vi var där i våras och bad om att få en tid med en kökssäljare. De tog vårat nummer och bad att få återkomma vilket de aldrig gjorde. Så under resans gång valde vi bort dem men ville fortfarande ha överskåpen. Vi har försökt kontakta dem för att få reda på måtten eftersom vi behöver dem till planeringen av resten av köket. Det är inte lätt att få kontakt med dem kan jag säga. Strax innan jul tänkte jag åka dit för att ta mått och beställa. De kan ju knappast ingnorera mig om jag står framför dem i butiken. Fast då blev jag sjuk och nu har vi fortfarande inte beställt något kök. Egentligen vill jag inte handla av dem men har inte sett något bra överskåp hos någon annan. Förrän nu. Hos Marbodal finns tydligen liknande överskåp  med polymerglaslucka. Återstår bara att känna på den. Vissa luckor faller helt bort eftersom de är tröga eller omständiga att öppna. Bilden är från Marbodal men ger en bra uppfattning om hur vårat köka ska se ut. Överskåp med vit polymerglaslucka med täckskivor och underskåp med lådor i svartbetsad ek, vit bänkskiva och rostfri underlimmad diskho med två lika stora fyrkantiga hoar med något rundade hörn för lätt rengöring. Svarta vitvaror har vi köpt genom Myresjöhus. Fläkt har vi ännu inte valt. Det verkar lite klurigt att hitta någon i anständig prisklass då vi ska ha en frihängande.
Det ska bli så skönt när allt är klart och man äntligen kan laga den första måltiden i huset och aldrig mer bekymra sig om köksplanering. mått, materialval, priser, ditt och datt.
To be continued…

Bild: Marbodal.se

Annonser

5 thoughts on “Köket – the never ending story

  1. Nä, vill de inte sälja så köp någon annanstans. Det där blir ju skitsnyggt! Ljust men ändå med det svarta snygga. Vi har en frihängande fläkt med motorn på vinden för att de ska låta så lite som möjligt. Men den kostar typ 15´ men det är det helt klart värt iom att vi har så öppet. Det låter först när man sätter i gång på treans fläkt. Tyvärr är den från elektrolux men inhandlad på Elgiganten, där vi fått bra service och köpt alla vitvaror till huset.

    Du ska se att när du väl är på plats så börjar du fundera hur du skulle göra i nästa hus. Jag vet att jag redan gör det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s