Turkost i köket

Oj, vad jag skulle trivas i det här köket! Jag gillar de mörka trägolven, den helkaklade väggen, de öppna hyllorna, lamporna och inte minst den turkosa väggen och böckerna som ger köket dess alldeles speciella karaktär.

Lägenheten ligger på Bondegatan 5 på Söder i Stockholm och är till salu för  4 350 000 kr. Fler bilder på lägenheten finns här.

När det gäller vårat kök har jag ännu ingen färdig plan för färgsättning och smådetaljer. Alla väggar är vitmålade, som en tom canvasduk. Idag byggdes den lilla väggen i mitten av huset upp som kyl och frys ska stå mot. Sen ska golvet läggas innan vi kan sätta in själva köket.

En detalj vi har diskuterat är vilken tapet vi ska ha bakom stänkskyddet och aldrig hade jag väl trott att en sådan liten detalj kunde vara så svår att enas om. Jag har fått för mig att jag vill ha en tapet som passar året om, både till det röda julmyset och till sommaren, att den ska gå att kombinera med olika färger så att man kan variera färgsättningen utan att behöva byta ut tapeten.  Jag har tittat på så många tapeter att jag blir helt snurrig. Valet blir inte lättare av att vi är två som ska komma överens. Jag har till och med skissat förslag till egna tapeter men Henrik har röstat ner alla mina förslag. Han håller envist fast vid den här tapeten. Och tja, varför inte? Jag ska inte vara så feg. Bevisligen gillar jag kök med turkosa detaljer.

Bilder: Eklund Stockholm New York

Annonser

7 thoughts on “Turkost i köket

 1. hej! du som kanske har koll, dom där lamporna som dom har i köket på första bilden, var hittar man dom? eller ”bygger” man sånna själva?

 2. Turkost är snyggt! Och tapeten är superläcker! Men jag förstår din tanke angående juletider 🙂 Hur gärna man än vill så är det svårt att undgå rött…

  Lycka till!

 3. Nja, det är nog inte min stil riktigt =)
  Har precis lagt upp bilder på vårt kök i bloggen.
  Inget fancy, men jag gillart 🙂
  Kram på dig!

 4. Åh! så snyggt! Turkost och med ”mina” 10*10 plattor som jag så gärna skulle vilja göra om köket med. Tack för inspirationen, ska kika in de andra bilderna med.
  Håller med om att det är svårt att bestämma sig för detaljerna och det är så många detaljer man ska besluta om. Hoppas att ni blir nöjda mer ert val till slut 🙂
  Kram
  Helena

 5. Hey!

  Kul att ni gillade vårt kök. Men, det är inte en turkos färg. Det är en helt blå färg, inga som helst gröna toner i.

  Lamporna har jag satt ihop själv av lösa delar som man kan hitta i vilken lampaffär som helst.

  /Peter
  ( Tills alldeles nyss ägare av köket )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s