Turkost i köket #2

För ett tag sedan skrev jag om att ha turkost i köket och visade ett par bilder från en lägenhet på Bondegatan i Stockholm. Peter som ägde köket tills helt nyligen rättade mig och sa att det minsann inte alls var en turkos färg utan en blå nyans och det har han ju alldeles rätt i. En alldeles underbar blå ton. Men min fantasi målade upp en bild av turkost som skulle matcha den berömda tapeten som Henrik vill ha bakom stänkskyddet. Tapeten som vid närmare eftertanke egentligen är blå?
Någon frågade om lamporna i ovan nämnda kök. Peter berättade att han har satt ihop lamporna själv av lösa delar som går att hitta i lampaffären.

Nu har jag hittat ännu en fantastisk bild som visar hur snyggt det kan vara med turkost (eller blått) i köket tillsammans med andra färgklickar som bryter av. Hur snyggt är det inte med de röda barstolarna ihop med väggfärgen? Va? Va?

Bild: Holly Dyment, via House of Turquoise, via Mi casa es su casa

Annonser

3 thoughts on “Turkost i köket #2

  1. Snusans inredningsblogg; Ja, det känns verkligen kul och spännande och man bara längtar tills altanen är färdig. Det ska bli jättemysigt att sitta där sen. 🙂 Ja, det är inte helt lätt att tänka sig exakt hur den kommer att bli. Jag hoppas att den blir så bra som bilden som finns i mitt huvud. 🙂

    Så inspirerande och fin bild ovan. Jag älskar kombon rött och turkost. Har själv lite av en i vårat kök och trivs superduper med det. 🙂

    Ha det så gott! /Malin Inspiration & design

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s