Ingen snabbshopping på Ikea

Lampan "Grönö"Igår var en sådan dag då jag hade galet mycket att göra. Trots detta skulle jag klämma in ett besök på Ikea-varuhuset i Västerås för att köpa viss belysning till min lilla produktfotostudio eftersom jag går en kurs i produktfotografering. 20 minuters bilresa dit, in i varuhuset, slita åt mig lamporna, ut igen och 20 minuter hem. Det skulle ta max en timme.

Ikeas nya varuhus i Västerås öppnade för en tid sedan och är ett av världens största med en yta på 37 000 kvadratmeter. Det förra varuhuset som nu har slagit igen hade en yta på 17 800 kvadratmeter och låg på ”vår” sida om Västerås. Man kunde varuhuset utan och innan, man visste var allt fanns och kände till varenda genväg så jag är van vid att kunna göra snabba besök. Det nya varuhuset ligger på andra sidan Västerås men så överdrivet lång tid kan det ju inte ta, tänkte jag.

Jag tog vår lilla skåpbil och gasade iväg till grannstaden. Bilen var konstig och vinglade hit och dit när jag körde fort på motorvägen. När jag gjorde en ömkörning började bilen kränga som sjutton och jag var säker på att jag skulle fara in i långtradaren och krascha. Efter den nära döden-upplevelsen körde jag sakta och accepterade att det skulle ta lite längre tid.

Väl inne i varuhuset var jag stressad till tusen och letade febrilt efter lampavdelningen samtidigt som jag hade svårt att motstå att stanna vid varje interiör. Inredarna och dekoratörerna i Västerås har gjort ett riktigt inspirerande jobb i miljöerna. Jag önskar att jag hade haft mer tid på mig för att spana in allt. Studsade ner i en soffa i förbifarten ”japp, den får det bli till huset” och sprang vidare. Letade genvägar och vimsade runt bland allt folk och blev bara mer och mer stressad. Till slut insåg jag att lamporna inte ens fanns på det våningsplanet. Då hörs i högtalarna: ”Viktigt personalmeddelande! Kod 1000 gäller!” Sedan ombads alla kunder att sluta handla omedelbart och bege sig till närmsta nödutgång och lämna byggnaden. Utanför det gigantiska varuhuset samlades en skara förvirrade kunder tillsammans med Ikeas personal. Efter en stund meddelades att faran var över, att larmet berodde på ett tekniskt fel (?) och vi fick gå in igen. Jag fortsatte att leta efter lampavdelningen, den här gången på rätt våningsplan. Jag förstår nu varför folk gick med kartor i händerna och såg vilsna ut. Efter m-y-c-k-e-t om och men fick jag tag i det jag skulle ha och kunde tuffa hem och bygga min lilla studio.

Det snabba och smidiga besöket tog mig fyra timmar. Nästa gång jag åker dit ska jag ha god tid på mig och studera var genvägarna finns så man slipper vimsa omkring i evigheter varje gång man ska dit för att ”snabbshoppa”. Eller så kanske man ska sluta vara dumsnål och börja handla på hemmaplan istället.

Bilder: Ikea och privat bild

Annonser

4 thoughts on “Ingen snabbshopping på Ikea

 1. hihihi! skrattade när jag läste det! det är det typiska, att man är tidsopimist! Jag skulle bara in och handla lite grejor på ica och där hade det ändrat totalt! tog mig en bra stund innan jag hittade det jag skulle ha.
  Kul med nytt ikea, stort det var! Själv har jag drygt två timmar till närmaste ikea så tyvärr blir det inte så ofta vi kan åka…hmm
  Trevlig helg! Kram

 2. Åh.. jag har faktiskt tänkt att gå in där.. men man kanske ska passa sig.. haha.. kommer kankse inte ut.. eller det tar en evig tid 🙂 jag jobbar i närheten några dagar i veckan och har sett det från vägen får nog kanske ta ett stopp en dag!!
  Trevlig helg!
  Kramar

 3. Ja, men så är det ju alltid när man har bråttom!
  Jag har sådana lampor också, köpte lågenergilamporna som skulle passa till å herreJÄKLAR va ljust det blev! Mina lampor står släckta som dekoration just nu 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s