Nu behöver jag hjälp med glasväggen – eller med psyket

Glasmästare, byggare, inredare (och alla andra), se hit! Nu har jag kört fast i byggträsket. I vårt ena badrum ska vi ha en glasvägg på den bakre duschväggen. Glasskivan ska vara färgad på baksidan och det är där vi har stött på problem. Jag tänkte i mitt stilla sinne att det bara var att måla glasskivan och sedan montera upp den och jag tog för givet att glasmästaren borde veta hur man sätter fast den. Den glasmästare vi frågat har ingen aning om hur man ska göra och verkar över huvud taget inte så pigg på att sätta upp den. Henrik vill sätta fast den med kakelfix, vilket kanske resulterar i att färgen repas. Jag var inne på att använda vinylfolie istället för färg men nu vet jag ärligt talat inte hur jag ska göra. Hur gör man?

Är det någon som har erfarenhet av det här? Jag har redan rivit ner ett helt tak som Henrik satt upp. Jag vill inte behöva riva ner en hel glasvägg. Ska jag helt enkelt lägga ner hela glasidén? Jag orkar inte längre känna mig som en obstinat krångelpelle som aldrig kan nöja sig med en helt vanlig badrumsvägg. Jag orkar inte med fler hus-beslut! Jag känner mig totalt dränerad på förmågan att göra val och komma med byggnadsidéer. Den delen av hjärnan är härmed på semester, ur funktion, återkommer nästa år.

Om drygt en månad ska vi flytta. Jag fattar inte hur det ska gå till. Som jag sagt tidigare: kanske slutar den här historien ändå med att jag står med arga snickaren i TV och grinar. Ja det skulle inte förvåna mig.

Annonser

4 thoughts on “Nu behöver jag hjälp med glasväggen – eller med psyket

 1. Jag förstår att inte glasmästaren är så pigg på att sätta dit den eftersom det är i ett badrum och det är lite kinkigt med regler osv för fukten. Jag skulle ta kontakt med en badrumsspecialist, de om några borde väl veta? Klart du inte ska ge upp!! Du kommer ångra dig så många gånger när du står där i duschen. Är bara underarbetet korrekt gjort kan det inte vara en big deal att sätta upp glasskivan. Spontant tänker nåt våtrums lim och så silikonfog i kanterna…

  Åh du, det är inte hela världen om man flyttar in när inte allt är klart… Jag har bott i huset hela tiden medans vi renoverat. Inte så kul alla gånger men det går. Även med barn 🙂

  Tappa inte modet!

 2. Stå på dig med din envishet, det är dom detaljerna du kommer att vara glad för när ni är klara! Det är inte alltid den enkla vägen som är den rätta 🙂 JAg är säker på att rätt person har en bra lösning, så hitta rätt person.

  Jag kan bara föreställa mig vad för olika smeknamn jag fick av våra hantverkare när jag inte var i närheten… Skit samma! Det är inte dom som ska bo, det är jag, och jag har tamejtusan ett finare hem än många!!

  Så det så. 🙂

 3. Hej på dig! Jag arbetar med att sälja både färg, kakel och badrumsinredning och jag kan delvis förstå problematiken. Till att börja med kan jag av erfarenhet säga att det alltid är svårt att få hantverkare/branschkunniga att göra saker som de inte brukar… De gillar helt enkelt inte saker som kräver att de anstränger sig lite extra och sånt som är utöver det vanliga (jag skulle kalla det lathet), men är man bara lite en envis och jobbig kund så brukar det mesta gå att lösa 😉 En annan aspekt är att en hantverkare vill kunna stå bakom sitt arbete och vara säker på att han har ryggen fri så att inget kommer att hända. Är man dock överens om förutsättningarna så bör det inte vara ett problem.

  Som jag förstår det så ska ni inte ha något vatten direkt på den målade ytan, utan bara på insidan av glaset, som ska fästas mot den del där tätskiktsmattan nu syns på bilden. Glasskivan bör gå att fästa med vit fix, sådan som är avsedd för att använda när man sätter glasmosaik. Hur bärigheten blir i en sådan stor skiva, vågar jag dock inte svara säkert på, utan det svaret får du höra med en kakelsättare om. Dessutom är det viktigt att fixet får häfte över minsta lilla millimeter på glasskivan, annars kommer det bli som luftbubblor i och det kommer synas. Tänk också på att färgen på kulören kommer att ändras en del eftersom fixet är vitt (detta är dock bättre än vanligt). Ett enkelt sätt att se det är att besöka en utställning där du har mosaik uppsatt och kan se ett prov och jämföra dessa.

  Däremot kan det vara värre att hitta en färg som får vidhäftning på glaset. Min sambo arbetar också med bilar, och han är inne på att man ska spraya ytan med en billack. Vinylfolien är en bra ide, men frågan är om du får vidhäftning mot fixet då. Det här var bara lite tankar från min sida, hoppas att ni kan få ordning på det hela, jag gillar verkligen idén! Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s