Paviljong på altanen

Senaste beslutet angående altanen är att lägga till ett par stolpar och bygga balkar vid insynsskyddet och på så vis få en känsla av ett rum.

EM finns den här paviljongen och det är exakt ett sådant tak jag sett framför mig. Ett som enkelt går att dra för och öppna upp. Nu skulle vi ju kunna köpa den här paviljongen och helt enkelt ställa på altanen men för att krångla till det vill vi såklart bygga detta själva. Jag har inte den blekaste om hur vi ska gå tillväga med själva tygupphängningen och skenor, ja själva mekaniken om man säger så. Men på något sätt måste det ju gå att få till, eller hur!

 Bilder: EM

10 tankar på “Paviljong på altanen

 1. Vilken fin inspiration jag hittar här hos dig nu! Vi håller på att renovera en friggebod och i anslutning till den vill jag bygga en pergola på ena sidan. Ett sånt här dragtak som du visar från EM skulle ju vara det optimala! Om du klurar ut hur man gör får du gärna tipsa igen 🙂
  Och utedusch vill jag också ha i anslutning där. Tack tack 🙂

  Kram Linda

 2. Gud vilken underbar bild!
  Men jag undrar; är själva ”tygtaket” vattentätt? Tänkte på hur blött det skulle bli i möblerna utifall det skulle regna. 😛

 3. Vi är inne på precis samma linje, var på em idag och kikade. Vi vill dock ha en större, några tips på vart man får tag i tyger mottages gärna! Vi har inte heller löst tekniken för skenor än.

 4. Hej igen! Jo markistyg har vi också pratat om, det enda är att det är så otroligt tätt att det inte ger något ljusinsläpp, men något typ av polyestertyg som det är på de flesa paviljoner man kan köpa borde ju gå att få tag på tycker jag. Men den stora tankenöten är själva konstruktionen. Skenor och grejer. Jag har lämnat detta bekymmer till min fästman *L*.

 5. Hej! Hamnade på denna sidan efter att jag googlade på tygtak och pergola. Vi vill också bygga en större pergola än konstruktionen från EM och ha ett tygtak på, men står också som frågetecken om hur man löser detta praktiskt. Någon av er här som löst er och kan dela med er av någon idé?

 6. Hej, länkarna i bloggen tar mig inte till var jag kan köpa denna paviljong utan jag hamnar på en sida som säljer domäner. Kan du skicka länken? Tack på förhand!
  Hälsningar, Bettina

   • Oj så konstigt ☺️ Vet inte jag heller. Tack för att du svarade så jag kan försöka få frågan rätt. Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s