Fotoläxa – ljus och skuggor

fotokurs-ljus-skugga

Förra året var ett ganska tufft år för mig, samtidigt som det såklart var ett av de allra bästa eftersom Anton föddes. Inför årsskiftet tänkte jag att 2013 ska bli det år då jag investerar mer i mig själv genom att försöka leva i nuet, prova nya saker, våga vara mer sann mot mig själv och göra sådant som jag länge velat göra, stort som smått.

Jag har till exempel börjat på en fotokurs. Tidigare har det inte funnits tid. Det gör det inte nu heller – jag har tagit mig tid. Livet är för kort för att man ständigt ska rusa fram i ekorrhjulet, stressa, oroa sig, bry sig om vad andra tycker, vara till lags och tappa bort sig själv.

Så idag har jag befunnit mig i klädkammaren med ficklampor och ägnat mig åt veckans fotoläxa – ljus och skuggor. Där har jag stått och balanserat på ett ben med två ljuskällor i ena handen, en ljuskälla i munnen och andra handen på kameran. Samtidigt som jag känner att jag dregglar på golvet eftersom jag inte kan stänga munnen försöker jag mota bort treåringen som vill vara med och leka med rekvisitan som jag äntligen fått på plats. Jag erbjuder honom att vara fotoassistent vilket fungerar strålande i 10 sekunder, sedan får han ett utbrott för att han inte får sitta mitt i min lilla ministudio. Ja oj vad det har varit avkopplande, utvecklande och stimulerande med ”egentid”. Nu är jag helt slut.

fotokurs-ljus-skugga

fotokurs-ljus-skugga

Bilder: Susanne Morell

 

9 tankar på “Fotoläxa – ljus och skuggor

 1. Haha, jag fnissar igenkännande 🙂 Dom är ju så hjälpsamma, så länge tålamodet räcker, typ ca 10 sek 🙂

  Men jag tycker ni har gjort ett bra jobb, coola bilder!

 2. Fina personliga bilder som inte ett dugg signalerar stöket bakom kameran. Snyggt jobbat. Håller tummarna på att du får chans till mer lugn och ro nästa gång 😉

 3. Men vad du kan, riktigt läckra bilder! Vad härligt att höra att du tar dig tid för dig själv, jag borde göra detsamma. Går du en fotokurs på distans? Jag skulle också vilja lära mig!

  Kram Linda

  Ps. Om du vill, så finns det en utlottning inne hos mig där tre personer vinner en valfri produkt från ekologiska c/o GERDs sortiment.

 4. Härliga bilder!
  Jag är ingen aktiv bloggare just nu men vill gärna tipsa om en liten tävling inne hos mig där tre personer har chansen att vinna svensk ekologisk hud- och hårvård från c/o GERD. Välkommen att delta!

 5. Ja, precis som du säger så får man ta sig tid till att göra sånt man tycker om, men det är inte alltid lätt att få till det i vardagen 🙂 Otroligt snygga bilder, vad duktig du är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s