Huset i bilder

Resan med huset började hösten 2009 när vi köpte tomten.
På våren och sommaren 2010 gjordes markarbeten och plattan gjöts. I oktober 2010 kom huset och ytterväggarna restes och taket lades på.
Efter ett år med enormt mycket arbete, svett, tårar, glädje och skratt kunde vi äntligen flytta in i september 2011.
Sommaren 2012 byggde vi altan, lade gräsmatta och byggde trappor till entréerna. Mycket tomtarbete återstår men det får ta den tid det tar. Hösten 2012 kom vårt andra barn till världen och just nu tillåter vi oss att njuta av nuet och stressar inte med en massa bygg- och inredningsprojekt. (Förutom planeringen av det nya barnrummet då förstås…)

Välkommen hem till oss!

plan

entre vinter belysning
Entré – vinter 2012/2013

 
Entré – höst 2011

Hall

Vardagsrum

Vardagsrummet har fått växa fram sakta men säkert.
En av de saker jag är mest nöjd med i vardagsrummet är kaminen. Hur den blev till kan man läsa om här.
Vill du läsa mer om vårt vardagsrum klickar du dig vidare till kategorin Hemma – vardagsrum.

julgran 2012
Julgran 2012


Expediten kompletterad med förvaringslådor.


Julgran 2011

Kök

Köket är nog det vi lagt ner mest tid på när det gäller planering. Gott om förvaring, stora bänkytor och utdragslådor gör det lättare att arbeta i köket.
Stänkskyddet ovanför diskbänken har vi gjort av plåt. Här kan du läsa om hur vi gjorde.
Kök och vardagsrum är avdelade med en liten vägg där kyl, frys, ugn och micro finns på ena sidan. På andra sidan sitter tv:n. Till skillnad från övriga väggar som är vita är denna svartmålad och ena kortsidan är målad med magnet- och griffelfärg. Om det har jag skrivit här.
Alla inlägg om köket finns samlade under kategorin Hemma – kök.

Sovrum

När vi planerade huset var en av de viktigaste detaljerna förvaring för att slippa den eviga röran. Här har vi löst det genom att bygga ett skåp som rymmer en massa saker runt sängen. Sängborden har vi gjort av tavellister där det får plats alldeles lagom mycket saker, dvs bara det väsentligaste, och krokar på väggen gör förhoppningsvis att man slipper de små klädhögarna på golvet. Mitt emot sängen finns en inbyggd garderob och från sovrummet når man klädkammaren och det svarta badrummet. Även den detaljen var viktig för mig när vi valde planlösning, att man inte skulle behöva springa över halva huset för att nå kläderna och göra sig iordning när man kom ut från duschen.
Alla inlägg om sovrummet samlas under kategorin Hemma – sovrum.

sovrum prickigt randigt

sovrum prickigt randigt

Klädkammare

Klädkammaren, liksom det svarta badrummet, ligger i direkt anslutning till sovrummet vilket känns väldigt smidigt. Jag är så glad att jag vid planeringen av huset propsade på att ta yta från badrummet till den yttepyttelilla klädkammaren och göra den tillräckligt stor för att rymma alla kläder och skor och dessutom ge plats åt sminkbord och smyckesförvaring. Det är fantastiskt skönt att äntligen ha ett ställe att sitta och sminka sig på utan att behöva bli nedstänkt av en parvel som härjar i badkaret eller trängas med en karl som ska raka sig. Jag är även glad att jag var envis vid elplaneringen och därmed fick tillräcklig belysning och eluttag till fön och plattång i bekväm höjd vid spegeln.

Jag har tidigare skrivit om mina planer på att göra en väggmålning där inne, en idé som gick upp i rök den dagen jag upptäckte att Henrik hade monterat upp elcentralen där. På min vägg, som skulle vara bara min… Nåja, jag satte upp en vepa framför det ena skåpet och nu ser det lite bättre ut.

Allt är dock inte färdigt än. Det ska bland annat in en låda under sminkbordet med förvaringsfack till smink och andra småprylar.

Viggos rum

Det viktigaste för mig när vi inredde Viggos rum var att få till förvaringen på ett bra sätt. Samtidigt ska rummet vara lättstädat och inbjuda till lek och bus. Jag tycker vi har lyckats ganska bra och Viggo trivs i sitt rum.
Sängen har Viggo ärvt efter sin farmor. Skrivbordet har vi byggt själva och barnköket med förvaring har min pappa byggt efter mina ritningar.
Mer om Viggos rum finns i kategorin Hemma – barnrum.

 

Kontor

arbetsrum anslagstavla

anslagstavla

ljusbord 03
Ljusbord

ljusbord 04

arbetsrum 09

arbetsrum 11

arbetsrum 12

arbetsrum 06

arbetsrum 08

arbetsrum 05

Allrum

Tanken var från början att vi i ena änden av allrummet rummet skulle göra en tv-hörna med platsbyggd soffa som kan göras om till gästsäng. Efter två års byggprojekt blev dock detta rum ganska lågprioriterat.

Sommaren övergick i höst och vi behövde någonstans att förvara den långa specialbeställda sittdynan och alla kuddar som vi hade på altanen. Dessutom hade vi en gammal övergiven sängbotten som vi inte visste vad vi skulle göra med. En tillfällig lösning blev då att ställa den gamla sängen i allrummet och slänga dit sittdynan och alla kuddar. Plötsligt hade vi ett riktigt mysigt kuddrum!

Här myser vi, sover middag och läser sagor och Viggo och hans kompisar kör simhopp med extra snurr i pik och vilda grodhopp från fönsterkanten rätt ner i fluffet. Det kan ju inte bli bättre. Det här är vad jag kallar en kombinationsmöbel med många användningsområden. Mys, lek, bus, sömn, gos & sagor… Ibland är kuddberget en båt, ibland är det en studsmatta, ibland gömmer vi oss under kuddarna för alla farliga lejon och ibland bygger vi kojor. Dessutom kan den användas som gästsäng. Att kombinationen av en massa saker man från början inte visste vad man skulle göra med blev så bra tillsammans.

I andra änden av rummet finns en liten läshörna med plats för favorittidningen.

Vitt badrum

tvattkorgar
Tvättkorgar

Svart badrum

Det svarta badrummet är ett av de rum vi är mest nöjda med och ett bevis på att man inte ska fega med färgval och att man inte ska ge sig när man har en vision om hur man vill att ett rum ska se ut. Den rosa glasskivan är jag extra nöjd med eftersom jag fått kämpa för den. Läs mer om den här.

soap

Tvätt

Tvättstuga och groventre med gott om utrymme som gör de mindre roliga sysslorna lite smidigare.

Utomhus

altanen 120627 012012 – Altanbygge och gräsmatta

Gräs

altanbygge 120501 01

huset_101114_06
Vinter 2010

huset_plattan_04
Höst 2010 – plattan gjuts

17 tankar på “Huset i bilder

 1. Verkligen jätte fint alltihop! Men måste få fråga vart badkar och blandaren kommer ifrån?
  Sparar denna blogg för att kunna kika in igen!
  //sophia

 2. Toppenfint ni har det! Bra planlösning på huset. Min fråga är var Viggos tisdag 5 maj-tavla kommer ifrån. Bästa doppresenten! //Tove

 3. Hej Snusan!! Oj va många år sen! Vad fint ni bor, duktigt! Kommer så väl ihåg din lilla etta och din byrå med alla tusen saker i. Kram

 4. Helt underbart! Fantastisk planlösning och tapeten i Viggos rum rockar. Om jag hade kunnat, så hade jag också kämpat för att få ett så fint badrum, som du har. Otroligt effektfullt (bor i lägenhet, med av den tidigare ägaren alldeles nyrenoverat badrum… så det lär dröja innan det känns motiverat att göra om). Stort grattis till fint hus och till fin- och numera utökad familj, om jag skummade rätt i din blogg! /ida

 5. Hej, ligger utslagen med en ruskig förkylning men njuter och gläds åt din fina blog. Tack! Snälla berätta var det snygga våffelreceptet går att få tag på?
  Gott nytt år,
  Maria H-B

 6. Jättesnyggt alltihop! Måste fråga vart du har köpt den svartvitrandiga mattan som du har på altanen? Har länge varit på jakt efter en sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s