Tankar om husets framsida

Även om insidan av vårt hus är färdigt och vi bott här i över ett år så återstår massor av jobb med tomten. I somras lade vi gräsmatta på baksidan och byggde altan med platsbyggd soffa. Baksidan är inte helt färdig men ser åtminstone helt ok ut. Till våren hoppas jag verkligen att vi blir av med den gräsliga fraktcontainern som står på framsidan av huset och att vi har råd, tid och ork att påbörja tomtarbetet där.

I mina fantasier ingår marksten, kantsten, vit sjösten, gröna växter, liten sittgrupp och en grön häck vid grusvägen… Jag har skissat lite men frågan är som sagt vad man har råd med, vad man har tid med och inte minst – vad man har ork till. Blir lite matt av att bara tänka på det faktiskt.

Här är två exteriörbilder jag hittade på Myresjöhus hemsida av vår husmodell – Landsort. Jag gillar idén med stenplattor längs husets hela framsida.

myresjohus-landsort-exterior

myresjohus-landsort-exterior

Bilder: Myresjöhus

Klart för inflytt

Ja nästan i alla fall. Det är fortfarande några saker som inte är färdiga. Häll, fläkt och stänkskydd ska sättas på plats i köket, garderobsinredning till min klädkammare ska införskaffas och problemet med glasväggen i svarta badrummet kvarstår. Vi tror dock att vi har en lösning nu som kanske kan fungera.
Vi har tömt huset på byggattiraljer och idag var en städfirma där och flyttstädade. Slutsatsen av själva städjobbet var att man kanske inte ska välja den billigaste firman som vi gjorde. De fick backjobb på en del saker men nu ser det helt ok ut. Plötsligt är det ingen byggarbetsplats längre utan ett riktigt hus. Vårt hus…
Nu är det ”bara” resten kvar – själva inflyttningen. Nästa fredag lämnar vi ifrån oss nyckeln till den vedervärdiga hyreslägenheten.


Välkommen in…


Vi har proveldat kaminen. (10 myspoäng av 10) Den blev exakt så fin som jag föreställde mig i begynnelsen.


I köksfönstret kan ni se den fantastiska kontainern utanför som skymmer all sikt och allt ljus.


Häll, fläkt och stänkskydd ska sättas upp i köket.


Allrummet med dörrar till Viggos rum och arbetsrummet. På motsatta väggen i allrummet går man in till gästrummet och det vita badrummet.


Vårt sovrum med Henriks garderob och ingång till min klädkammare.


Planritningen

För ett år sedan såg det ut så här.