Tävling – vinn Electrolux nya UltraOne Mini

Så kom då dagen D men ännu ingen bebis i sikte. Jag sitter här med förvärkar och undrar när lillflingan har tänkt att komma ut till oss. Idag saknar jag inspiration till givande inlägg om inredning och design, mina tankar kretsar för tillfället kring andra saker, men under tiden så kan ni roa er med en tävling. Hur låter det?

Tävla och vinn Electrolux nya UltraOne Mini – en dammsugare med den bästa av prestanda i miniformat. Äntligen en dammsugare som är både liten, tyst, och stark.
Läs mer om produkten här.


Foto Simon Hellsten

För att tävla, svara på följande frågor i en kommentar:
1.      Vilket är ditt bästa compact living-tips?
2.      Varför behöver du en UltraOne Mini?

Vinnaren får en UltraOne Mini samt sitt tips presenterat för journalister och bloggare på världens kanske minsta presskonferens i Sveriges kanske minsta lägenhet. Den 17 oktober bjuder nämligen Electrolux in till pressträff i Stockholms kanske snyggaste compact living-lägenhet för att visa hur man kan bo kompakt utan att kompromissa med stilen. Vad är ditt tips?

Ett bidrag per person! Tävlingen pågår t.o.m. 7:e oktober 2012. Värdet på vinsten är ca 4 375 kronor. Vinnaren utses av en jury och kan inte överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!

Annonser

105 thoughts on “Tävling – vinn Electrolux nya UltraOne Mini

 1. Jag glömde nr två av frågorna 🙂 Här kommer den.
  2. Jag skulle vilja vinna av två orsaker.

  Att den är tyst tilltalar eftersom jag har kronisk migrän och så lockas jag av att kunna ha en dammsugare på varje våningsplan i vårt hus.

 2. 1. Håll ordning och reda, gärna med hjälp av smarta förvaringsburkar, krokar på dörrarna, utnyttja alla skrymslen som finns till exempel under sängen och under trappan. Ordningen gör att lägenheten ser större ut än vad den är egentligen och snyggare så klart 🙂

  2. Som en stark virvelvind här hemma, UltraOne Mini får av mig en femma
  tystgående låter som en dröm – ja välkommen hit till familjen Hellström!!

 3. 1.
  Fint kan det bli,
  med massa fantasi,
  ljusa färger och möbler som är uppfällbara,
  med väggtv kan du plats spara,
  krogar upp på väggen häng,
  sen är det smidigt med en loftsäng!

  2.
  Jag bor i en liten lägenhet och ingen villa,
  så sopa golvet jag hela tiden får,
  för att bli av med brödsmulor och hundhår,
  hela tiden får man plocka undan när man litet bor,
  min dammsugare är så klumpig och stor,
  drömmen om en renare hem blir sann,
  om jag UltraOne Mini vann.
  Smidig dammsugare som är lätt att ta fram,
  när man på golvet ser lite damm!
  Liten, snygg, tyst och full av effekt,
  skulle passa till mitt hem perfekt,
  mycket städglädje skulle mig ge,
  en dammsugare av högsta kvalite!

 4. 1. Rensa bort onödiga saker (skänk till välgörenhet eller sälj) och ha ordning och reda i lådor och skåp!
  2. För att min gamla dammsugare tar stor plats, låter högt, repar golvet och luktar illa.

 5. 1. Vilket är ditt bästa compact living-tips?
  Bestäm vilka saker du har som du verkligen inte vill vara utan. Skaffa en grund med ljusa tapeter/golv och inred sedan utifrån de möbler/prylar som är dina viktigaste. Kanske behövs det inte komplettereras med så himla mycket sen. Försök ha lätt och luftigt. Oftast behöver man inte alla saker man har heller.
  2. Varför behöver du en UltraOne Mini?
  Ska faktiskt flytta till min första egna lägenhet. En etta som kommer kräva compact living. Har ingen dammsugare än så skulle passa perfekt.

 6. 1. En snygg liten bäddsoffa med divan är ett hett tips! Två personer sitter bekvämt i soffan som också bäddas ut till en 140-säng! Och inte nog med det, under divan-delen finns plats för massa förvaring! Till och med en ultraone mini hade fått plats!! Den bästa möbeln enligt mig, som fyller flera bra funktioner här hemma!

  2. En ny dammsugare hade varit toppen då vår gamla ”sjunger på sista versen”. Att elektrolux ultraone mini dessutom är snygg, bra och liten gör att den passar perfekt i vårt hem på 34 kvadrat!!

 7. Hallå!!

  Halkade in på din blogg av en slump idag! WOW, blev så inspirerad på flera håll. 🙂 Tavlorna som är uppsatta i en kvadrat, brevklämma på vår svarta ”ritvägg”, platsbyggda soffan!! Åh vad glad jag är att jag halkade in här. Stort lycka till med bebisen i magen, förstod att det var dags i dagarna! Mig kommer du att höra mer av, kram

 8. Att hålla ljust och fräscht gör att lägenheten ser större ut. Undvik att ha saker framme som kan skapa ett rörigt intryck. Lägg krutet på inredning som kan lura ögat lite och fastna vid lekfulla detaljer istället för att se det lilla. Bra förvaring är a och o.

  ( kunde av någon anledning inte fylla i min mail. Det är iaf, theres13@hotmail.com )

  Jag brukar inte ofta delta i tävlingar, men en dammsugare är precis vad jag behöver just nu då våran helt håller på att kollapsa ihop. Skulle behövt köpa en ny, helst igår. Smidig och tyst, kanske skulle sambon då överväga att ta en liten tur : )

  Mvh Theres

 9. 1. Mitt bästa tips är en loftsäng. Och man behöver inte köpa en ranglig trist på IKEA utan man kan hitta snickare som bygger platsbyggda. Då kan man få dem i den stilen man vill och den storleken man vill. Jag bodde i en lägenhet med normal takhöjd så det är inte så att man måste bo i stan med 4 meter i takhöjd 🙂
  2. Komiskt nog har vår dammsugare vi köpte gått sönder. Just nu måste jag stå med ena foten på locket och sedan sparka mig fram som en spark samtidigt som jag dammsuger. Håller jag inte igen locket åker det upp och dammsugaren slutar suga. Vi trodde att vi gjorde en liten mini-investering när vi satsade på en dammsugare för över 2000:-, men där hade vi fel :/

 10. 1) En massa tavlor och hyllor med prylar från allsköns ställen. Ju mer pryttlar desto bättre för då får besökaren så mycket att titta på och fascineras av att de inte tänker på hur litet det är utan istället imponeras av hur mycket som kan gå plats på så liten yta. Glöm ej heller soffa och säng. Beskriv de olika små ytorna för vad de är trots att de är i samma rum. Bokhylla=bibliotek. Säng=sovrum etc.
  2) en ny tyst dammsugare skulle göra både mig och grannarna glada.

 11. Förvaring förvaring förvaring!

  Högt och lågt, över allt,  är verkligen A och O när man lever trångt!

  Mina bästa tips:

  Utnyttja väggarna! Jag älskar Ikeas  
  köksskåp, funkar över allt och slukar massor. Enkla vita kör vi här, snyggt!

   Sätt t ex upp ovanför sängen enda upp i tak, lägg till ett par spottar under så får man in belysning lite snyggt dessutom. Hoppa handtagen och välj samma färg som väggen, för att undvika att de känns trängre. Jag tycker vit bas är bäst i små utrymmen, för en ljusare öppnare känsla! 

  Vill man utnyttja sänghörnan till max bygger man sin egen loftsäng, modell mellan hög, av faktum bänkskåp med lådor. På så vis får man in mycket  bra förvaring på hyfsat liten yta.

  Annars är lådor under sängen inte heller fy skam.

  Plottra inte till det med för mycket saker. Ljusbas och var sak på sin plats. Rena ytor och ljust ska det vara, tycker jag.

  Jag hade älskat en liten smidig och tyst dammsugare. Hos mig hade den blivit välanvänd kan jag lova! 😉

  Vi har lite snabbt blivit en stor familj på liten yta. Så en smidig men ordentlig dammsugare till vår lilla övervåning, som vi alla delar på, har jag önskat många gånger. Läste att den får plats bakom en dörr, och de är ungefär så mycket plats jag har över. Hade verkligen underlättat mycket i vardagen att slippa släpa vår vanliga upp och ner var och varannan dag.  Ännu bättre om den är hyfsat tyst så man kan dammsuga när de minsta sover middag. Å för att inte tala om vad mycket lättare de hade blivit att dammsuga trappan som har blivit en riktigt damm magnet sedan den blev vitmålad!

 12. 1. Mitt bästa tips är nog ändå: Loftsäng!! Fixa världens bästa förvaring så som garderob/ klädförvaring under sängen och dra för med en snygg gardin. Eller placera soffa och tv:n där. Eller köksbordet. Eller låt barnen bygga världens coolaste koja. Vad du vill!!! 😉

  2. Kära jurymedlemmar, min Electrolux silence som jag köpte för 6 år sedan har precis avlidit. Jag sörjer! Skulle bli såå lycklig om jag vann denna pärla, så att jag kunde spendera min lilla inkomst på min två månader unga ängel till son. Jag väntar nu med att köpa en UltraOne Mini så hinner ni kora mig till vinnaren. Puss! 🙂

 13. 1. Jag har en sovalkov som är strax över två meter lång och 120 bred. Underredet på sängen består av fyra köksskåp vars bredd vi valt så det skall passa till tvåmetersbredden. En rejäl regel i väggen och ovanpå en mdf-skiva. Billigt, massvis med plats, stabilt och man slipper loftsäng. Kan byggas även utan alkov men då får man sätta en skiva i bakkant, alt om det är en barnsäng låta vara öppet och ha som koja.
  2. Som märks i kommentaren ovan bor jag trångt och små saker, som en liten dammsugare är ett måste för att det ska fungera. Har dessutom nyligen sagt upp städfirman så nån dammsugare har jag inte hunnit införskaffa än.

 14. 1/ Tänk igenom VAD DU verkligen BEHÖVER och sälj resten.
  2/ SLiter ut sugis efter sugis pga att dte städas en hel del hemma, eftersom jag har hund och katter. Samt vore det kaono om man SLAPP HÖRA lite av eländet med 🙂

 15. Vill man skaffa husdjur. Skaffa dvärgkanin. De tar mindre plats och kan sova i en kaffekopp.

  Varför jag behöver dammsugaren. Jo så här.
  I stundandes VM-kval, när Sverige gör mål och alla popcorn flyger.
  Behöver jag en liten dammsugare som i periferin smyger.
  Som hjälper mig hålla rent.
  Precis som Mellberg och Oscar Wendt.

 16. 1. Kom ihåg att utnyttja allt ifrån golv till tak. Min skohylla är inte bred, men den går hela vägen upp till taket vilket gör att det får plats många skor och massa annat..

  2.
  Min röda fina dammsugare är mer grå av silvertejp där vi den lagat,
  till och med sambon på den har klagat.
  Så en som passar vår lilla lägenhet på smidigt sätt,
  det skulle kännas väldigt rätt.

 17. 1. Mitt tips är att använda allt väggutrymme som går – och hela vägen upp till taket! Låt inte garderoberna gå halvvägs upp på väggarna i onödan, utan se till att det finns skåp och hyllor hela vägen upp.

  2. Som pälsdjursallergiker är en riktigt bra dammsugare vad jag behöver,
  men som student blir det inte många kronor över,
  Om några veckor flyttar nämligen mina två älskade valpar in här hemma,
  och jag har planer på ett städschema som varje vettig människa skulle skrämma,
  Jag vill inte låta min urtråkiga allergi mig hindra,
  så därför skulle en riktigt bra dammsugare kunna hjälpa till och samtidigt lindra,
  Jag hoppas och ber att en riktigt drömvinst skulle kunna bli sann,
  om jag en alldeles egen Electrolux UltraOne Mini vann!

 18. 1. Ta för vana att alltid slänga eller skänka bort något gammalt (t ex klädesplagg) när du skaffar något nytt. Och släng alltid hushållsgrejer som gått sönder om du inte har en omedelbar plan för att laga dem! På så sätt klarar du dig på ett mindre utrymme. Undvik trängsel, lev kompakt, minimera risken för hjärtinfarkt!
  2. Min dotter har dammallergi
  hon snörvlar, nyser och står i
  jämt måste jag suga damm
  Ultra One Mini är lätt att ta fram
  nätt i formatet och näst intill stum
  ett rent paradis blir varenda rum
  sånt man verkligen värdesätter
  tänk om jag vann – ja, Göta-Petter!

 19. För trångbodda (oavsett husstorlek) kan jag rekommendera detta: Hitta alla dolda utrymmen: listen längst ner på köket är perfekt för förvaring och vissa kökstillverkare har tagit tillvara på den idén, en hylla precis under taket är också ett lätt sätt att få undan en del förvaring, använd utrymmet under trappan (tex bygg en garderob), sängen/sängarna är också en fantastisk förvaringsmöbel om man använder den rätt (lådor under och kanske inbyggd förvaring i sänggaveln.) Sätt dessutom hjul på mycket av förvaringen så underlättar det städningen. Använd fantasin, finns det hjärterum så brukar det finnas lösningar!

  Varför jag vill ha en liten (lätt) dammsugare. Med tre våningar radhus och tre, snart 4, barn så blir det en del kånkande upp och ner så litet och lätt är ett måste. Dammsugaren vi har är så flitigt använd att vi fått dekorera den med silvertejp dessutom låter den mer än barnen – så en ny skulle inte skada 🙂

 20. Jag har ett stort hus med många små prång i, där behöver jag något som kommer åt i alla vrår. Hoppas på ett positivt bemötande här. Avskyr att städa så allt som underlättar är av godo.

 21. Bra förvaring är à och o när det gäller compact living. Vi bodde fram till mars i år i en liten 3 på 55 kvm 2 vuxna och 3 barn, så jag vet verkligen hur det är att ha liten yta, men med hyllor och bra förvaring kommer man långt. En smart lösning vi gjorde det var att sätta upp en bokhylla som gick på var sin sida och över dörrkarmen in till vardagsrummet, den tog inte så mycket plats på väggen. Den gick att fylla med mycket.

  Varför jag ska vinna en dammsugare: jo för att min gamla från 90-talet i vill, har nu till slut gjort sitt. Istället för den klumpiga skiten, vill jag ha en dammsugare som är smidig och liten. Med prestanda och design av klass, verkar Electrolux mini vara vass.

 22. 1. Bygg upp barnets säng på förvaringshyllor. Det ger förvaring, koja och sovplats på samma yta.
  2. Jag vill ha en mini. Den nuvarande är gigantisk, högljudd och har precis tappat ena hjulet på munstycket. Dags att få mer plats med mindre dammsugare.

 23. 1. Mitt bästa compact living tips är att bygga på höjden med hyllor och skåp som smälter in med väggen bakom för smart förvaring.
  2. Ärligt talat behöver vi ersätta vår nu 10-åriga budgetdammsugare mot en smidigare variant. Frågan är om jag får ha dammsugaren ifred från sonen (1,5 år) som tar fram den ur skåpet och dammsuger varje dag. 😉

 24. loftsäng är mitt bästa compact living tips! du får plats med både soffa och annat under !
  jag ska snart flytta hemifrån och äger ingen egen dammsugare. Jag kommer bo ganska litet och en liten dammsugare skulle passa perfekt !

 25. 1. Smart förvaring.Exempelvis bygga upp sängen på köksskåp eller liknande slukar hur mycket saker som helst, dessutom kan man sänka taket i ovanför sängen och bygga förvaring där uppe med och det blir en liten mysig sovalkov. Strunta i alla ”prydnadssaker” utan tänk att varje sak ska ha en funktion och inte bara vara snygg.

  2. Nu är vår dammsugare så trött på oss för att jag inte låter den få somna in för gott. Den är tejpad lite här och där och ena hjulet hänger på sniskan. Så min dammsugare bönar och ber om en ersättare.

  /Malin

 26. 1. Tänk SPACE. Använd ytor på höjden, i taket, längst väggen och frigör golvet för att umgås på.
  2. Dammråttorna attackerar om natten, och silverfiskarna skrämmer katten. Tänk att få rent Hux flux, med UltraOne Mini från Electrolux!

 27. 1, Skaffa vägglöss, lägg ner hela dit hem i påsar under saneringen. Upptäck hur lite du behöver när du ingenting har och när du packar upp allt, kasta allt du inte saknat :>
  2, Efter vägglössattack damsuger vi fortfarande minst en gång per dygn, låt mig slippa svära så ofta som jag ”måste” göra när vår tunga maskin fastnar överallt!!!

 28. 1. Jag vill nämna två saker: 1) Förvaring på alla möjliga och alla oväntade ställen. 2) Det går att dekorera med funktionella föremål. ”Kombinerat” är ledordet.
  2. Det är inte jag, utan två andra hushåll som behöver dammsugaren. Ett av dem får den alltså i present, om jag vinner. Ena familjen har flyttat till en pytteliten lägenhet och vill skaffa sig en liten men duglig maskin. Den andra familjens dammsugare sjunger på sista versen, och det fina i kråksången – den högljudda och otrevliga kråksången – vore att få en ny dammsugare och spara på ekonomin.

 29. Mitt bästa tips vare sig du bor litet eller smått är att ha var sak på sin plats. Finns det en given plats för allt du äger så slipper du massa stök.

  Med en katt som är rädd för dammsugaren behövs en lite tystare och även för dotterns skull. Men främst vill jag vinna den för att vår dammsugare tar för stor plats idag. Dessutom har teleskophandtaget gått sönder så vi har varit tvungna att tejpa den i längsta läget och därmed tar den ytterligare plats.

 30. 1. Var sak på sin plats och ha bara det som du har användning för. Bygg inget ”museum” utan använd allt! Tänk multifunktionellt – använd samma sak till flera saker! Möblera uppåt väggarna, som ofta har outnyttjad utrymme. Förvaring och möbel i ett är ett bra knep, som sittpuffar och soffor.

  2. UltraOne Mini skulle passa perfekt hemma hos oss, för barnen att använda på sina rum och för oss vuxna i de små utrymmen vi har. Delad städning ger mer tid till annat!

 31. 1. Hitta inspiration & hjälp med smarta lösningar i affärer. T.ex ett matbort som sitter i väggen och kan fällas in…
  2. Jag är trött på rytande dammsugare som gör att öronen ringer

 32. Hej
  är gärna med och tävlar
  1.håller själv på att göra om här hemma har alltid varit lite att allt skall matchas i samma färger på möbler ,mattor ,hyllor ja allt nu har jag bestämt att in med lite mer färg i hemmet det skapar glädje och så mycket vackert det finns i färger böcker och album förvarar jag i en stängd garderob för förut stod dom på bokhyllan och tog en massa plats och dammigt blev det ofta så bort med böcker och klumiga album och in med vackra saker i färg som vas,lyktor ledlampe prydnader det skapar mer harmoni än en massa annat flams i bokhyllor
  2. Min dammsugare har hängt med ett par år så en sådan skulle välkomnas i vårt nya mordernare hem .
  Titti

 33. 1. Mitt bästa tips är att använda sig av smarta möbler som man kan kombinera användningsområden för. Exempelvis skrivbord och tv-bänk i ett, Bäddsoffa, en stor hylla kan samtidigt som förvaring bli en rumsavdelare och ge dig ett extra ”sovrum”.

  2. Trots att vi nyss flytat till hus och har stora ytor skulle en UltraOne Mini behövas här! Vi har otroligt många skrymslen och vrår där vår nuvarande dammsugare är för otymplig för att göra sitt jobb. Det skulle dessutom vara skönt att kunna slippa hörselskydden;)

 34. 1)Kombinerade möbler. Såg idag en säng som fälls upp och ett köksbord som fälls ner i en och samma möbel. Att bara behålla saker man använder minst en gång i månaden.

  2) Två stora barn på väg bort
  och en liten städgumma hemma med mor,
  Det betyder två dammsugare kort
  och att en liten electrolux passar bättre än en stor.

 35. 1. Förvara överallt! Under soffa, säng och i möbler. Använd väggarna! Sätt upp hyllor nästan längst upp innan taket. Där kan man placera fina lådor och allt man inte vill ”gömma”. Det stör inte och lätt att ta ner med hjälp av en pall. Smidigt, snyggt och praktiskt!
  2. Varför jag vill ha dammsugaren. Jo, för jag är dammsugslös! Om tre veckor flyttar jag till mitt första egna boende, små ytor ska fyllas med smidiga funktionsmöbler och jag letar desperat efter bra redskap så att jag kan hålla ordning i kaoset!

 36. Mitt bästa compact living-tips är att bli en mästare i att röja och rensa! Våga kasta, skänka eller sälja prylar som inte används, så kan du utnyttja dina förråd till andra saker, som tex sov-alkov!

  Jag behöver en liten Ultra One för att kunna förvara dammsugaren i mitt Lilla, lilla förråd! Den jag har idag får inte plats, och det är inte kul att ständigt ha dammsugaren framme!

 37. 1. Om du har utrymme bygg en vägg från golv till tak med dolda skåp som har luckor med touch-öppning, alltså man trycker luckan inåt så öppnas den eller skjutdörrar. Skåpen kan vara hellånga eller flera små med egna luckor.
  En säng kan man bygga själv med köksskåp som förvaring under.
  Smala hyllor högst upp nära taket för förvaring av saker som man inte behöver så ofta.
  Vakumpåsar till reservtäcken och säsongskläder.
  Krokar, krokar och mera krokar till allt från kläder till smycken till väskor.

  2. Jag skulle vilja ge dammsugaren till min son som håller på att flytta hemifrån. Behovet är stort av alla slags grejer men eftersom jag har varit över 10 år sjukskriven har inte så stora möjligheter hjälpa till honom.

 38. Har ett stort hus, långt att släpa dammsugaren genom hela. Vore praktiskt med en liten som man kan ha lätt till hands för daglig sugning av smulor m m.
  Sätt in hyllor i alla långa garderober så kan man nyttja dem bättre.

 39. No 1
  Sängen,
  Det allra viktigaste för många av oss!
  Anpassa storlek men slösa inte på komforten. Har du pengar, köp ett sängskåp som finns i alla dess former och färger idag. Redan därkan du frigöraflera kvadratmeter.
  Färgnyanser
  Alla har vi olika smak men det är viktigt att få in värmen i det lilla boendet.
  Olika färger kan vara vackert i större sammanhang, men det kan vara störande för tanken och ögonen i mindre sammanhang. Gör färgval genom att besöka små utrymmen hos vänner och spana repotage i

  No 2
  En bra dammsugare ger ett bra sug i städningen!

  Mvh
  Niclas – en regnig septemberdag anno 2012 med tända ljus i min mysiga 42 kvadratare någonstans i Sverige

 40. 1.smart förvaring med flera funktioner.
  2. För att jag verkligen hatar att inte kunna städa ordentligt,har varit utan en vettig dammsugare alldeles för länge nu,och med en liten smidig sak kan jag dessutom stuva undan den när den inte används.

 41. 1. Jag och min sambo bor på 25 kvadrat, så Compact Living är det enda jag har att välja på. Mitt bästa bästa bästa tips att ha en tanke bakom allt som man adderar till hemmet. Ha en klar bild vad det är för stil du vill man vill ha och tänk: FUNKTION och PERSONLIGHET

  2. För att min gamla skitdammsugare uppfyller sitt syfte att suga men inte bokstavligen som den borde utan nu är den bara såååå kass. Jag lovar ingen skulle bilist glad för en ny som jag :):):):)

 42. 1. Att sätta upp skåp högt upp på väggen precis under taket. De är inte i vägen då man kan gå under dem och samtidigt ger de massor av förvaringsutrymme (så har vi löst våra förvaringsproblem)
  2. Jag behöver en damsugare som är liten, stark och tyst! Liten – då jag bor i en liten lägenhet med sambo, barn och hund så en damsugare som inte tar så stor plats skulle vara perfekt för oss. Stark – då vår långhåriga hund drar in massor av smuts vilket gör att jag aldrig skulle kunna ha en dålig damsugaren, den måste helt enkelt vara bra. Tyst – då min lilla hund en riktig fegis. Det hade varit underbart med en tyst damsugare som inte skrämmer livet ur henne varje gång man tar fram den.

 43. Ja, vi flyttade från vårt 120 kvm stora hus till två evakueringsbaracker á 20 kvm. Allt onödigt var verkligen onödigt. Det gäller att möblera rätt. Sängen är uppbyggd med stor förvaring under tex. Testa att bo på liten yta. Man blir otroligt smart!
  En liten damsugare tar liten plats när den ej används. Och sånt gillar vi 🙂

 44. 1. Ha bara framme kläder för årstiden! När det är sommar ska t ex alla vinterkläder upp på vinden och vice versa!

  2. Jag bor i en liten etta och köpte en liten, batteridriven dammsugare. Denna är jättefin osv MEN den suger inte upp dammet! Så nu står den mest som en dekoration 😦

 45. 1. Inget onödigt tjafs och krafs. Raka rör med praktiska möbler och prylar som tillbehör.
  2. En Ultra One Mini passar in i sådan stuga, liten men är en baddare på att suga.

 46. Hej!
  1. Mitt bästa tips för ett smartare boende är att använda gardiner som är snygga på båda sidorna eller olika typer av draperier för att urskilja vråer i ett litet boende. Att bara kunna sätta sig lite undanskymd bakom ett tygstycke gör bra stor skillnad och skapar en rymd som är svår att få till med möbler som rumsavdelare – även om dessa också har en funktion.
  2. Jag skulle behöva en Ultra One Mini i vårt hus på landet. Där har nu en gammal skrutt till otyplig dammsugare hamnat då den var för dålig och krånglig att ha i vårt ”riktiga” hem. Däremot hatar man den ju lika mycket i huset på landet vilket leder till att man a l d r i g dammsuger.
  KRAM!

 47. 1. Inte möblera längs med väggarna och gömma allt i lådor. Det blir så tråkigt! Man kan möblera coolt på 18 kvadratmeter (som jag bor på!) Satsa på mycket belysning, tavlor, färgglad matta och ha saker framme.
  2. För att jag bor på en studentkorridor där dammsugaren behöver dammsugarpåsar som inte tillverkas längre. Sopa golvet känns inte så kul längre!

 48. I vår förra lägenhet utnyttjade vi det utrymme som ofta finns bakom öppnade dörrar. Där platsbyggde vi hyllor för t ex cd-skivor i vardagsrummet och kryddor i köket.

 49. I vår förra lägenhet utnyttjade vi det utrymme som ofta finns bakom öppnade dörrar. Där platsbyggde vi hyllor för t ex cd-skivor i vardagsrummet och kryddor i köket.

  Idag bor vi större men i ett hus med trappor och det är ett evigt släpande på dammsugaren upp och ner. Tänk att kunna ha en lätt maskin som dessutom kan stuvas undan i en liten garderob!

 50. 1. Mitt bästa compact living-tips är att se till att använda höjden i hemmet till fullo. Det är smart eftersom att hemmet inte känns lika fullpackat då, trots att man får plats för allt man behöver och lite till. Är man, som jag, en student som bor i en etta är ett smart sätt att bygga på höjden att ha en loftsäng – då kan man till exempel ha ”kontoret” under sängen.

  2. Jag har ärvt mina föräldrars dammsugare – en riktigt gammal gigant som ALLTID står framme vid skohyllan i hallen. Jag har helt enkelt inte plats för klumpedunsen någonstans och städskrubben är så liten att den inte ens går. Dessutom suger min vintage dammsugare (eller, den suger knappt vill säga)…. En UltraOne Mini skulle jag kunna gömma undan i städskrubben när jag inte använder den och dessutom har den ju sugkraften att suga upp allt damm här hemma i ett nafs!

 51. 1. Fönsterbrädan är ett prefekt ställe att använda som bokhylla. Så länge man inte bygger för helt utan bara radar upp favvo böckerna. Resten får åka ner i förrådet. Sedan är det kanon med snygga askar och lådor där man kan gömma skrot som man inte vill visa. Även dem kan man förvara i fönstret och bygga en snygg hög av.

  2. Jag bor i en 2a och jag är inte säker att det räknas som compact living, men min städskåp i ett kök från 58 är compact. Jag önskar mig verkligen ett städupplevelse som inte börjar med att allt rasar ut ur skåpet. En mindre dammsugare skulle göra susen!

 52. 1. Mitt bästa tips för compactliving är smart förvaring. Det finns flera olika smarta trix att ta till så att man slipper att onödiga prylar ligger framme och tar upp plats. Ett exempel är att ta tillvara på platsen under sängen. Två av mina personliga favoriter är krokarna som kan hängas över dörren, och en fot-/sittpall som kan vecklas ut till en extra madrass om man får oväntat besök.
  2. Jag har nyss börjat plugga till civilingenjör, vilket med andra ord betyder att jag de närmaste 5åren kommer att leva med en väldigt begränsad budget. Har nyss fått tag på en lägenhet, och flyttar snart in i en liten 1a på 28kvm, så jag kommer vara compact living personifierat, och även i stort behov av en dammsugare!

 53. 1. Vilket är ditt bästa compact living-tips?
  Att göra sig av med saker man inte använder eller behöver, bra förvaring är också a och o.
  2. Varför behöver du en UltraOne Mini?
  Därför att min gamla dammsugare inte är i toppform längre.

 54. 1. Mitt bästa tips för compact living är att hålla det städat & ha bra förvaring. Jag bor själv i en liten etta med en sovalkov under snedtak. Varje gång jag har städat och har rätt sak på rätt plats blir både jag och lägenheten mer harmonisk och den annars lilla ytan känns nästan stor.
  2. Min nuvarande dammsugare är gigantisk, ungefär dubbelt så stor som en normalstor. Den låter därefter, kommer inte åt i alla kanter och vrår samt är bara allmänt klumpig. Hade varit fantastiskt att få byta ut den mot en UltraOne Mini och underlätta vardagen.

 55. 1, många tips på compactlivingtemat skulle jag kunna ge till exempel all ha skjutdörrar i stället för vanliga, att ha en väggfast kökssoffa (med förvaring i) istället för lösa stolar… Men mina tips för att leva på mindre yta är: 2 rum till mina 3 flickor, sova i ett och leka/göra läxor i. Då sparar jag i ett rum. Sedan ska jag ha (nyligen separerad) bäddsoffa i tvrummet, så spara jag in ett rum till… Vilket gör det betydligt enklare att hitta ett passande hus, med passande pris för en singelpappa!

  2, som jag skrev ovan, jag MÅSTE ha en bra dammsugare, då både jag och en av mina flickor lider av allergi, och dammsugaren som jag hade drog med min fru… Borde fattat att det var nåt mellan dem, då de umgicks dagligen ! 🙂 denna Dammsugare verkar ju passa mig och mina behov, då den är liten, effektiv, har fin stamtavla och dessutom snygg… Eller kraftfull kompakt & Tyst, som Electrolux själva uttrycker det! Om jag vinner, lovar jag att lägga pengarna på busfabriken, gokarthallen och annat som barnen älskar!

 56. 1.
  Hyllor hyllor HYLLOR !!!
  Mitt liv har blivit så otroligt mycket bättre och simplare sedan jag börjat fylla upp varje ledig väggyta med underbara hyllor där jag kan stapla diverse tillbehör, alltifrån mitt kök till mitt vardagsrum har blivit så otroligt mer orgaiserat, samtidigt so jag inte förlorat någon golvyta alls

  2.
  För att slippa väcka de grannar jag för tilfället hyr min andrahandslägenhet av, jobbar skift och hyr ett väldigt litet rum, skulle vilja ha en egen dammsugare, dessutom en som inte låter i 150 decibel …

 57. 1. Förvaring. SNYGG förvaring, tex fina slitna kistor eller vita flätade korgar. Om man nu gillar den stilen.

  2. Har redan börjat oroa mig inför julen, trotts att jag älskar den! Vill så gärna köpa julklappar till alla nära och kära men har tyvärr inte råd. Skulle så gärna vilja ge min mormor denna dammsugare i julklapp då hon har hjälp mig så mycket på sistone. Med flyttstädning och graviditetskrämpor!

  Kram Josefine

 58. 1. Dela med grannen, behöver jag gräsklipparn lånar jag den, behöver grannen min verktygslåda..ja då får han låna den.
  2. Med en smidig dammsugare kan jag mina chipssmulor från mattan snabbt få bort, annars får mina sockar en oönskad lort.

 59. Ja, jag kommer gärna med tips – men hoppar över tävlingen .. Det är så många fler än jag som behöver, jag har en som jag är glad över. Men .. Att nyttja ställen som inte används, syns eller tänks på som under trappan, sängen, uppe i taket, jag har fått massor med bra tips här själv. Toppentävling för de som är med 🙂 ( har tipsat om din blogg också.. Det där med ljusplattan i skrivbordet är så ruskigt bra !

 60. 1. Jag har varit student på 35 kvadrat i 4 år nu och för mig gäller det att tänka ”outside the box”. Sängen har jag snickrat ihop själv och den mer eller mindre hänger i taket. I hallen har jag hemmagjorda hyllor med skor ovanför hatthyllan. Konserver har jag i kylen och jag vaacumförpackar allt som inte har med årstiden att göra… Soffbordet har ett hemligt utrymme inuti och soffan är en bäddsoffa, perfekt för gäster! Har även en regel ”Köp en, släng en”, dvs. köper jag en ny tröja måste jag slänga/skänka bort en gammal.

  2. Den här dammsugaren är perfekt i storlek!!! Det är svårt att hitta små dammsugare som suger bra, den jag har nu är både kass på att suga upp dammet och så låter den som 15 hästar…Hoppas på tur för en gångs skull!

 61. 1, Ett ljust rum med lampor som lyser upp taket gör att rummet känns större medans mörka färger och neråtriktad belysning gör att rummet kommer kännas litet.
  Smarta tips
  • Utnyttja sängen
  Organisera upp ett lådsystem under, eller varför inte hänga sängen i taket? Det finns många smarta och snygga loftsängar.

  • Dölj med tyg
  Draperier kan lätt sättas upp på skenor i taket och på så sätt dela av rum, eller dölja förvaringar bakom.

  • Ihopfällbart
  Möbler som går att fälla ihop är lätta att flytta undan och förvara när de inte används. Ett ihopfällbart bord och klappstolar är perfekt för att göra få sittplatser till många. Stapelbara pallar tar heller ingen plats staplade och kan användas som sittplatser till många när det behövs.

  • Flerfunktionella möbler
  Skaffa möbler som fyller fler än en funktion, till exempel en bäddsoffa. På så sätt sparar man mycket plats som kan utnyttjas till annat.

  • Sätt på hjul
  mer lättstädat och enklare att komma åt bakom möbler.

  • Vägg-TV
  sparar mycket plats. ordna upp sladdar snyggt och prydligt med hjälp av kabelkanaler. Mindre antal saker gör att rummet ser större ut.

  • Höga vägghyllor
  Har man högt i tak kan man sätta upp hyllor längst med väggarna ganska nära taket.

  • Ta bort dörrar
  Behöver man alla dörrar? Om inte är det bara hänga av dem för att spara plats.
  2,
  varför jag behöver en dammsugare, som compact living för dammsugare i vårat hem används våran nere i våran källarutrymmen i våran lägehet. så mycket kånkande.. och även för att göra rent i bilen i vårat garage så känns att våran dammsugar-Bettan har gjort sitt och väntar med spänning på en ny laddad Bettan snygg å liten att komma hem till oss :O)

 62. 1. Fiffig förvaring, oavsett om det är soffan som man kan förvara saker i, hyllplan ovan dörrkarmen eller säng med förvaring under, så handlar det för min del om att spara plats.
  2. Jag behöver en Ultra One Mini för jag inte har någon dammsugare. 🙂

 63. 1. Förvaring, sänglådor, möbler med flera funktioner… Tänk på färgsättning och ljus…
  2. Vi har ett litet städskåp, så denna skulle passa utmärkt där eftersom annat också måste få plats.

 64. 1.
  Compact living är både nöje och nytta
  när du till en liten lägenhet ska flytta
  Utnyttja ytan väl så får lägenheten både hemtrevnad och själ
  Den där tråkiga ytan ovanför möblerna kan du fylla
  med ett eller annat köksskåp eller en hylla
  Förvaring är A och O på liten yta
  så låt inte lusten och hoppet tryta
  Täck golv till tak med smidig förvaring
  men spara lite plats på väggen för en tavla eller en romantisk kärleksförklaring
  Ovanför fönstret kan du ha en liten hylla för böcker du vill läsa nån dag
  I övrigt tycker jag att ”rensa” är en bra lag
  För visst har vi mycket vi egentligen inte behöver
  sånt som på nåt sätt alltid har blivit över
  Sälj eller skänk onödiga saker så får du mer plats till det du verkligen vill ha
  det tycker jag är en teori som är bra.

  2.
  Min gamla från -79 har gått hädan, må han vila i frid
  så för en ny och fräsch är det hög tid
  En som är tystlåten till skillnad från sin föregångare
  jag svär på att han hördes ända ner till folket på afrikas flodångare
  Han tar även död på myten om storlekens vikt
  Det är ju tekniken och prestationen som räknas på sikt
  Liten men effektiv är ledorden från Electrolux på denna mini
  som med rätta kan kallas för dammsugarnas Lamborghini

 65. 1. Utnyttja höjden på rummet – i min dotters rum har vi t.ex. korgar som hänger från taket för förvaring av diverse leksaker!

  2. Övervåningen i mitt hus blir inte dammsugen lika ofta som nedervåningen, av den enkla anledningen att jag hatar att släpa mastodonten uppför trappan. Jag har länge önskat mig en lätt extradammsugare av den anledningen.

 66. 1. En walk-in-closet är mångas dröm. Ställ garderober ca 1 meter ut från väggen. Dörrarna plockas av och öppningarna ska vara vända mot väggen. Fäst krokar på väggen bakom garderoberna. Här kan du hänga väskor med mera. Häng upp en helskroppsspegel på kortsidan av det lilla utrymmet du nu skapat. Tänk uppåt: fäst små hyllor längst väggen uppåt från golv till tak – ställ skor. En kristallkrona i taket sätter den sista touchen på din nya walk-in-closet. På andra sidan garderoberna kan du fästa möbeldekaler eller tyg. Ställ sedan tex din säng eller soffa mot den nya ”fondväggen.”

  2. Nyss flyttat till min första och egna lägenhet. Damsugare stod högst upp på listan. Dock blev det en chock när jag fick veta att man skulle betala två hyror den första månaden. Då det kom som en överraskning hade jag inte planerat in detta i min budget. Därför sopar jag nu golvet med kvasten som den förra hyresgästen lämnade kvar i den LILLA städskrubben. Vore fantastiskt att få byta ut den begagnade kvasten mot en söt liten damsugare som dessutom får plats i det lilla utrymmet. Plus att den inte låter så mycket – kisen ska ju inte behöva sig otrygg i sitt eget hem.

 67. Hej!

  Jag och min sambo bor nu på 34 kvm utan några garderober så vi har håller på att anpassa os
  oss.

  1. Planering! Avgränsa rummen/rummet: sovplats, matplats, umgåsplats. Välj ut det viktigaste platsen/platserna och fokusera att få rummet/rummen funktionella och personliga. Att sätta upp krokar och hyllor med korgar kommer man långt med. Där det finns saker, behövs det förvaring.

  Det viktigaste i Compact-living tycker jag är växter. De gör en liten plats levande och ger syre. Sätt ut små växter i badrummet i badrummet utan fönster, någon trevlig på bordet och kryddväxter i köket. Eller häng dem på väggen! Få in liv och levande växter på liten plats gör att det känns luftigare.

  2. Vår gamla dammsugare är inknöklad i bakom en kökslucka (där vi behöver plats till våra stora skålar) och den lyckas gå isönder hela fem gånger under en dammsugningsession i vår lilla lägenhet och munstycken slår sönder min tå varje gång. Snälla skona mina framtida sår på tår.

 68. Förutom självklara tips som att ha möbler och prylar med flera funktioner samt att sålla och rensa bort allt onödigt är mitt tips att skapa ”rum i rummet ”,med hjälp av skärmväggar o tyg som hänger på skenor i taket. Så har jag gjort och därmed kunnat få in många funktioner /avdelningar på liten yta med bibehållen harmoni. Är mycket nöjd.

  Just för att jag bor litet, så är det extra viktigt att hålla rent o snyggt för trivselns skull!
  Vad kan då passa bättre än en liten men effektiv dammsugare som med sitt kompakta format passar perfekt in i mitt Compact living!!!

 69. 1. Plockar undan allt onödigt pryttel. Tar ev. fram efter säsong. Bra förvaring.
  2. Liten, effektiv, smidig och elegant. Är lätt så jag kan låta barnen hjälpa till att dammsuga ex. sina rum. det skulle de tycka vore skoj och jag skulle få tid till annat ex. mys och spel tillsammans.

 70. 1. Tänk lite ”husvagn” och ta mycket av inredningen därifrån. Låt sakerna/möblerna ha flera funktioner och om man bor i lägenhet,utnyttja tvättstugan som finns istället för att sätta in en egen maskin. I lägenheten jag hade som ung fanns ettt torkskåp som jag enkelt gjorde om med hjälp av en smal byrå från Ikea. Där hade jag underkläder,strumpor och annat som är perfekt att ha i badrummet!

  2. Eftersom mitt hem bebos av tre katter och en hårfager man så skulle den lilla,näpna dammsugaren passa väldigt bra att stå framme i köket så att kanske andra än bara jag också ser att det behöver dammsugas! Allt som står i en städskrubb är ju så besvärligt att ta fram!

 71. Jag är gärna med!
  1. Utnyttja väggarna upp till takhöjden, man ryms med väldigt mycket och det kan bli riktigt fint om man tänker till med färger och former. Eller också samlar man inte på sig så fruktansvärt mycket men det är ju inte kul…
  2. Jag har jättesvårt att dammsuga pga ryggproblem efter foglossning så en liten smidig dammsugare kanske skulle göra att jag bidrog lite till städningen här hemma.

  Har länkat.
  http://care69.blogspot.se/2012/10/7-okt-vinn-electrolux-nya-ultraone-mini.html

 72. 1. Skit i prydnader, som bara tar plats och samlar damm, och plocka fram dina vackra saker du redan har, som du dessutom använder. Mina kläder hänger vackert på min klädhäst i koppar, mina skor ger färg i mina hyllor och mina skisser och målningar får agera konst. Lättillgängligt och personligt.
  2. Jag har flyttat in till 20kvm och vill hellre ge mer plats till mina kläder än till min stora och klumpiga (och högljudda) dammsugare!

 73. 1. Utnyttja utrymmet under sängen. Finns jättebra sänglådor man kan använda sig av

  2. Vill vinna eftersom jag har ett så litet städskåp och denna skulle verkligen vara enkel att placera in där (och får den inte plats där är den ju så liten och fin att den inte stör att ha framme)

 74. Använd byråerna malm och placera din säng ovanpå.
  Är i flyttningstagen så en ny dammsugare skulle vara fantastiskt då jag ska flyttstäda samt hålla rent och fint i nya boendet, jag hoppas på tur

 75. Fantastisk tävling! Och stort lycka till inför lillflingans ankomst!

  1) Mitt bästa compact living tips är helt klart att använda alla utrymmen, tex köp snygga rull-lådor att ha under sängen för förvaring, ”fronta” böckerna i bokhylllan längst ut, så kan du ha andra småsaker, som du inte använder så ofta bakom (utan att det syns!) och likaså i garderobshyllorna – det går utmärkt att använda utrymmet längst in till tex pärmar som du inte tar fram så ofta!

  2)
  Trots att vi bor i en pytte-liten lägenhet,
  gör compact-living den stor som en planet!
  Vi är ordningssamma familjen nummer ett,
  älskar att ha snyggt runt om oss hett!
  UltraOne Mini skulle därför platsa hos oss totalt,
  inte ett endaste litet dammkorn skulle vara för banalt!
  Vi blir alldeles lyriska av Elektrolux fantastiska teknik,
  med en UltraOne Mini blir vi med våra ynkliga kvadrat rik!

 76. 1.Trångbodd har jag alltid varit och allt som är hopfällbart, har flera användningsområden o.s.v. är fantastiskt och nödvändigt för att leva drägligt på liten yta. LIDL har många bra lösningar till billigt pris typ krokar för dörrar och lådor, hängbara hyllor, fiffiga specialprylar m.m.som förenklar även om man själv kan bygga.

  Ett fisknät i taket är enkelt att sätta upp, kan bli snyggt och kan svälja massor. Sätt krokar uppe under dörrkarmen. Dörrhålet är ofta en outnyttjad yta. Perfekt hänga kläder på galgar, torkade blommor o.s.v. Finns ofta plats gå in genom dörren ändå även om man är två meter lång.

  Att bygga en friggebod, om man har villa, är ett smart sätt att få mer yta.

  2.Denna friggebod har sonen nu flyttat ut ifrån.Men som där ser ut! Han har fått sköta sig själv och har sällan städat.Förstår det för dammsugarpåsen till den lilla dammsugaren är proppfull och det finns inga påsar att köpa till den modellen längre.Nu ska jag röja och alla gamla dataprylar, brända CD-skivor,sladdar, spel,rattar, pennor, papper ja, you name it är fyllda av gammalt damm. På golvet har legat ett plastskydd för linoleummattan där kontorsstolen stått. Det går inte att lossa. Jag både skrattar och gråter!

  Så här går det när man överlåter en friggebod till tonårssonen och hans kompisgäng i trångboddhetens namn. Dammsugaren skulle göra nytta här! Den har både rätt storlek och effekt för att ge sig på flera års dammsamlande.

 77. 1. Ha framme bara de saker som du verkligen älskar och betyder något för dig.

  2. En ny fin dammsugare skulle jag gärna få i present,
  min gamla börjar nämligen lukta misstänkt bränt.

  Jag skyndar mig genom mina 34 kvm för att hinna,
  och tänker: ”Vad gör jag om den börjar brinna?”

  En UltraOne Mini skulle göra städningen tryggare,
  den är smidigare än min gamla, och dessutom snyggare.

  Jag vet inte om jag vågar använda gamlingen igen,
  så jag önskar mig innerligt en ny liten städhjälpande vän!

 78. Mitt bästa compact living tips är mina lösviktgodislådor från jobbet där jag läger mitt små plock
  och sen vacumpåsarna som man blåser ut luften ur med en dammsugare som man kan förvara kuddar filtar osv 🙂
  Jag skulle så gärna vilja vinna en då vi har centaldammugare inne och den slnagen inte räcker till ,till vårt uterum + rummet vi har i garaget ;(

 79. Hej!

  Jag är gärna med och tävlar om en fin & effektiv liten dammsugare från UltraOne Mini 🙂

  Tips skulle jag väl kunna rada upp några stycken, allt från smart förvaring till jag vet inte vad… ”less is more” har jag lärt mig. Men om jag ska ge ett enda och mitt just nu bästa tips så är det att skaffa en smidig dammsugare som faktiskt går in i städskåpet och inte behöver stå framme i hallen för jämnan som vår store kluns gör nu ( inte så dekorativt kan jag ju säga )! Dåligt med utrymme som vi har, vilket också är anledningen till varför jag allra ödmjukast skulle ta emot en UltraOne Mini. Fast den lille rackaren är ju så liten & tjusig att man nästan vill ha den framme och synd vore det väl att gömma undan den 😉

  Mvh
  Katja

 80. Mitt bästa kompaktlivingtips är att utnyttja rummets alla vrår t ex ha en säng som du kan vika upp mot en vägg så att du dagtid får mer golvyta. Sätta hyllor under taket med snygga förvaringslådor som man kan tapetsera så det blir som en tavla både snyggt och välorganiserat.

  Har en stor, bullrig ful röd dammsugare som inte ens är bra tror tom att det åker ut mer damm än det åker in. Skulle verkligen behöva en liten elegant snygg dammsugare som dessutom kanske ryms i mitt outnyttjade städskåp eftersom den tidigare nämnda röda tingesten oftast står framme mitt i vägen där alla ska gå!!!

 81. 1. Finn de smarta lösningarna! Genom att inte bara ta den enkla vägen, utan faktiskt spana in marknaden så får du också möjlighet att finna smarta- rentav genialiska lösningar för ditt Compact Living-boende. Vem hade kunnat ana att det fanns såhär smarta, små dammsugare tex? Helt fantastiskt för den trångbodde!

  2. Min farbror fyller sjuttio om tre månader. Han bor så läckert – på en liten husbåt med världens häftigaste utsikt att både vakna och somna till. Vilken toppenpresent dammsugare vore. Det skulle han aldrig tro, haha 🙂

 82. 1. Mitt bästa tips är att ha en litenlitenliten säng, det är sjukligt underskattat att sova tätt tätt intill någon man tycker väldigt mycket om. Delade förut på en sjuttiosäng med min pojkvän – svettigt, varmt, trångt och rätt oergonomiskt. Men vi kom varandra mycket närmare, höhö!
  2. Jag hade gärna haft den lilla dammsugaren eftersom jag är världens mest antidammperson och får panik när det är stökigt omkring mig. Hade haft den i mitt rum och rastat den varje dag, jag lovar!

 83. 1.
  Smart förvaring! Utnyttja takhöjd för förvaring och se över skrymslen och vrår där du kan skapa en bra förvaring. Kanske ev. bygga egen förvaring eller hitta färdiga lösningar som det finns mängder av. Se till att få undan mycket småplock och kläder m.m. i din smarta förvaring så att de inte tar plats framme. Skaffa bäddsoffa! Den kan nyttjas som både säng och soffa och spar ovärderligt med plats i din lilla lägenhet eller ditt rum! Ha ”utfällbara” möbler… som t.ex. bord som du snabbt kan fälla in när du inte använder dem.

  2.
  Behöver en dammsugare som UltraOne Mini,
  som nästan är lika liten som en tortellini!
  På mina 37 kvadrat,
  behöver jag tänka smart.
  Den har allt och lite till,
  som får dammsugarsläktet häpna och stå still!
  Rent i alla skrymslen och vrår,
  med en UltraOne Mini är det en självklarhet så det förslår!
  Vill ha denna dammsugare som går så tyst.
  Att kunna dammsuga mitt i natten skulle vara schysst!

 84. 1.
  Smart förvaring! Utnyttja takhöjd för förvaring och se över skrymslen och vrår där du kan skapa en bra förvaring. Kanske ev. bygga egen förvaring eller hitta färdiga lösningar som det finns mängder av. Se till att få undan mycket småplock och kläder m.m. i din smarta förvaring så att de inte tar plats framme. Skaffa bäddsoffa! Den kan nyttjas som både säng och soffa och spar ovärderligt med plats i din lilla lägenhet eller ditt rum! Ha “utfällbara” möbler… som t.ex. bord som du snabbt kan fälla in när du inte använder dem.

  2.
  Behöver en dammsugare som UltraOne Mini,
  som nästan är lika liten som en tortellini!
  På mina 37 kvadrat,
  behöver jag tänka smart.
  Den har allt och lite till,
  som får dammsugarsläktet att häpna och stå still!
  Rent i alla skrymslen och vrår,
  med en UltraOne Mini är det en självklarhet så det förslår!
  Vill ha denna dammsugare som går så tyst.
  Att kunna dammsuga mitt i natten skulle vara schysst!

 85. 1. Använd utrymmet på höjden! En säng kan ersättas med en våningssäng där övre delen används till förvaringsutrymme. Hyllor kan även fästas i innertaket eller placeras på befintliga hyllor för att utnyttja befintligt utrymme upp till innertaket. En TV kan placeras i hyllsystem som även rymmer en massa andra saker. osv.

  2. Denna vinst skulle mig verkligen främja,
  och göra underverk för vår grannsämja,
  för varje gång min klumpiga dammsugare dundrar och går,
  grannarna klagar och i väggarna slår.
  Om jag istället hade en UltraOne mini liten och nätt,
  skulle dammsugningen gå både tyst och lätt,
  för med den skulle städningen smidigt hanteras,
  och grannarna slipper av oväsen irriteras.
  Att dessutom extra förvaringsutrymme uppbringas,
  när mitt stora dammsugarmonster i pension tvingas,
  vore tack vare Electrolux två flugor i en smäll,
  som får mig att passionerat vilja dammsuga från morgon till kväll!

 86. Min dammaugare är gammal sliten och ful
  Den suger inte längre och det är minsann inte kul.
  Därför behöver jag en ny tyst och effektiv vän.
  Ja att få en, det har jag på känn.

 87. 1.
  Förvaring är väl A och O
  När man compact living bo
  Smarta hyllor är ju toppen
  Allting annat hängs på knoppen

  2.
  Jag vill ha en Electrolux UltraOne Mini därför att den är kraftfull, minimal och tyst. Passar perfekt för den som bor i det lilla formatet.

 88. 1 Att inte ha allt för mycket saker och ”bråte” för på för liten yta e väl bästa förslaget som jag dessvärre inte följer själv för vi e många människor på för liten yta och då krävs ju dessvärre oxå en massa saker för alla vill ju ha sitt om man säger så!!
  2. Jag behöver en tyst och fin dammsugare dels för att min gamla e snart utgången datum på är 19 år nämligen och vi e många och sover olika tider men jag vill kunna städa när jag vill utan att störa de som sover så en tyst dammsugare istället för min med ljud som ett reaplan vore ju en dröm ..så nu håller jag tummar och tår för en vinst

 89. 1. Att det bara är fantasin som sätter gränser! Oavsett hur trångt man än bor så går det att trolla fram värdefulla kvadratmeder. Smarta förvaringslösningar, loftsäng, tv:n på väggen. Möjligheterna är oändliga! Något av det smartaste vi har här hemma är att inte ha ett fast matbord då det faktiskt tar rejält med plats. Vi har en skiva som sitter fast på väggen som vi fäller ner när vi inte äter, och fäller upp när vi äter. Då ser lägenheten genast mycket större ut.
  2. När man bor trångt och arbetar natt när ens partner jobbar dag så är det svårt att klämma in dammsugning då man bor litet och dammsugaren inte är tystgående.

  Lycka till med BF!
  Kram

 90. 1.Barnen hadde små rum blev det förvaring undersängen & vi byggde skrivbord som passade rummet en smart lösning när rummen inte är så stora.
  2.passar mig perfekt med en tystgående då kan jag dammsuga utan att störa resten av familjen när dom tex.tittar på tv .

 91. jag bor liten lägenhet jag har två fina flickor mina ögonsten 6 år och 3 år för att bli av med kex smulur och lite annat damm jag blir glad om jag vinner ULTRA ONE MINI jag har en damsugare är så gammalt 15 år sen köpte jag
  den liten dammsugaren ultra one mini passar till mitt lilla lägenhet tack tusun tack hoppas jag vinner,,,

 92. Mitt bästa CompactLiving-tips är att helt enkelt vara riktigt, riktigt disciplinerad! Man kan inte skaffa nya saker hur som helst och man kan inte ”drälla” de saker man har hur som helst. Det som gäller är att bara skaffa nya saker som är nödvändiga eller som förbättrar situationen i ens lägenhet och att vara noga med att verkligen låta var sak ha sin plats – när den saken är färdiganvänd ska den tillbaka till sin plats!

  Och varför jag behöver och vill vinna en Ultra One Mini är egentligen två saker: dels så är min dammsugar gammal och skruttig och den sjunger på sista versen, dels så har jag en komplicerad relation med min dammsugare och därför så ställer jag väldigt sällan undan den och den är otroligt ivägen! 😦 En liten snygg en, som Ultra One Mini, skulle definitivt göra min tillvaro enklare!

 93. Fråga 1: Sälj på blocket! Blunda och lägg ut innan du hinner ändra dig så blir ett litet boende så mkt enklare.
  Fråga 2: Jag har efter många, smärtsamma, IVF-behandlingar fått tvillingar som nu är ett år och LIVRÄDDA för vår damsugare, som inte är av den tysta sorten. Så fort jag tar fram den blir de grå i sina små ansikten, skakar i hela kroppen och skriker som mistlurar. Vilket innebär att man måste vänta med dammsugning tills man har barnvakt… SOPEN har blivit min bästa vän men det vore skönt att kunna byta dammsugare, till en som inte är ett skrämmande, stort monster och kanske få ett mer dammfritt hem 🙂

 94. Måla lägenheten i ljusa färger så ser det genast större ut.
  Med hjul på möblerna o tv så är det lättattflytta runt o skapa det utrymme du behöver för tillfället.

 95. hoppsan varför vi behöver en liten dammsugare
  Vi har en fjällägenhet på 42 kvm där man verkligen behöver tänka på compact living,den gamla 80tals dammsugaren tar upp mer än halva garderoben vilken kan göra mej galen,så detta lilla kraftpaket skulle göra att det fann mer plats för annat.

 96. att lyssna på sig själv i : det är mitt bästa tip
  2) jag har en stor lägenhet, fem barn, en man, en katt,en hund.
  sä dammsugare är alltid vikigt

 97. Hej!

  1. Mitt bästa compact living tips är att välja möbler som tar liten plats och fyller flera funktioner, till exempel en bäddsoffa så sparar man platsen för antingen soffa eller säng. Man behöver ju trots allt sällan soffa och säng samtidigt!

  2. Jag behöver en UltraOne mini eftersom jag precis flyttat till min första lilla lägenhet (där jag för övrigt har just en bäddsoffa) och inte har hunnit skaffa en dammsugare än. Så det hade verkligen varit toppen med en UltraOne mini som tar liten plats och är tyst så att man håller sig väl med grannarna nu som ny i huset 😉

  Kram

 98. 1: Utnyttja utrymmet ovanför garderober med vackra kartonger att förvara i, gärna som man tapetserat själv.
  2: Min dotter flyttar hemmifrån 1 november, det skulle vara skoj att överraska henne med en dammsugare

 99. 1. mitt bästa tips är att hitta bra förvaring till alla prylar man har. smart och bra förvaring är a och o när man bor i små utrymmen
  2. för att vi bara äger en dammsugare som inte fungerar knappt. riktigt illa för mej som dammsuger minst en gång per dag. har inte råd med en ny heller, fattigt att vara student. men även studenter förtjänar rena hem tycker jag 🙂

 100. 1) Eftersom förvaring är A och O, är det kul att få ordning med lite färg. Måla eller tapetsera skokartonger och andra överblivna kartonger; märk med lappar och stapla på varandra överallt där de får rum (extra snyggt om man har ljusa väggar och möbler). Dekorativt och praktiskt!

  2) Jag har en gammal rytande dammsugare från 90-talet; det enda den slukar är en massa energi. Om jag denna tystgående, damm-sugna skapelse vann skulle den tråkiga städningen så mycket lättare bli.

 101. 1) I och med att jag bor i en liten etta behöver jag plats, har lånat ut sånt jag inte behöver till nära och kära. På så sätt behöver jag inte hyra förråd och sakerna kommer till användning.

  2) Använde min dammsugare för att dammsuga bort slipdamm. Det kommer ur mer nu än vad den tar in och det luktar bränd plast. Tror det är dax för något nytt!

 102. 1. För att förvara alla verktyg, sprayburkar, snören, rengöringsmedel och andra liknande saker kan man bygga in i ett garderob extra hyllor, sätta ett tapet i baksidan så att det ser snyggare ut och sätta en platta för att hänga verktyg (finns te. x. på Clas Ohlson) på baksidan samt krokar på dörren att hänga saker. Rymmer mycket på ett litet utrymme.
  2. Behöver en dammsugare när flyttar hemifrån till en egen lägenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s