Melia Tortuga Beach – Kap Verde

meliatortuga-001

Kap Verde består av 13 öar som skiljer sig markant från varandra. Vissa är bergiga och grönskande medan andra är platta och karga. Öarna är vulkaniskt och seismiskt aktiva.
Innan öarna upptäcktes av Portugiserna på 1450-talet vad de obebodda. De blev så småningom handelscentrum för afrikanska slavar och var en portugisisk koloni. Kap Verde blev självständigt först 1975 efter en tids befrielsekamp.

Idag har Kap Verde ca 425 000 invånare och befolkningen består av kreoler, afrikaner och portugiser. Språket som talas mest är kreol i olika former (en blandning av portugisiska och västafrikanska) men det officiella språket är fortfarande portugisiska, vilket barnen får lära sig i skolan.

Det byggs nya hotell och allt fler turister verkar upptäcka Kap Verde. På den lilla sandiga, karga ön Sal ligger hotell Melia Tortuga Beach, byggt 2011. Anläggningen ligger vid stranden, 3 kilometer från byn Santa Maria. Hotellet har en modern, ljus design och man är väldigt mån om sitt inredningskoncept. Inte ens Fritidsresors lilla blå pärm får ligga framme vid receptionen som på övriga hotell eftersom den inte passar in i färgsättningen. Ett tänk som naturligtvis tilltalar en inredningsnörd som mig.

meliatortuga-010

meliatortuga-002

Jag och Therese fick en svit med kombinerat vardagsrum och kök, var sitt sovrum, var sitt badrum och en enorm balkong. Man kan välja att bo i svit, familjesvit eller, om man är ett stort sällskap, villa med egen pool. På hotellet finns flera olika restauranger och barer, 4 pooler, varav två för barn och de allra minsta. Hotellet har även ett spa, ett gym och en liten souvenirbutik. På mornarna anordnas fitnessträning på stranden, lite senare kan man delta i exempelvis danspass och vattengympa och diverse bollsporter. Detta är ett all-inclusive-hotell och all mat ingår liksom all dryck med undantag för vissa sorter.

meliatortuga-003

meliatortuga-004

meliatortuga-005

meliatortuga-006

meliatortuga-007

meliatortuga-008

meliatortuga-009

Efter långa dagar i solen gillade vi att sitta nere vid strandrestaurangen där the sunset-dj spelar underbar loungemusik i solnedgången. Kvällsunderhållningen består bl.a. av traditionella danser, trummor och capoeira. Personalen är fantastiskt trevliga och hjälpsamma gör allt för att gästerna ska ha det så bra som möjligt.
Även om hotellet har en liten nattklubb är detta inget partyhotell. Gästerna bestod mest av barnfamiljer och kärlekspar men vill man ha mer festligheter tar man sig enkelt till Santa Maria med taxi för 3-4 euro. I Santa Maria kryllar det av försäljare som alla säljer samma skrot. De kan vara ganska påträngande men säger man ”não obrigado” så brukar de oftast ge sig. Vi snubblade över ett visst ställe där vi blev förälskade i bongotrummor och där vi tog lektioner. Tre små trummor följde med oss hem till Sverige och till min sambos förtret fortsätter jag att öva tillsammans med 4-åriga Viggo.
Trummor var inte det enda vi föll för. Stället var perfekt för mig och Therese som fullkomligt älskar musiken, rytmerna, dansen och mantrat ”no stress”. Det är ett optimalt ställe för den som vill varva ner, ladda batterierna och bara vara men vill man se lite mer finns utflykter till havs, olika platser på ön och även till andra öar. Vi åkte på en katamarantur vilket var helt fantastiskt. Kanske lite extra fantastiskt beroende på att de serverade oss glas efter glas av champagne och vi fnittrade oss hela vägen tillbaka till hamnen. Det var länge sedan jag kände mig så avslappnad och jag har aldrig skrattat på mycket som jag gjort under de här två veckorna. Vi kommer garanterat att åka tillbaka. Om inte annat så för att ta fler trumlektioner och få snits på det rätta rumpskaket.

Bilder: MELIÃ Tortuga Beach
Video: Therese Lindgren & Susanne Morell

1 tanke på “Melia Tortuga Beach – Kap Verde

  1. Åhhhhh, nu har du gjort min kväll. Vi bodde på Tortuga en vecka i december m familjen i en villa m pool. Värsta lyxiga semester, en oförglömlig semester. Paradiset på jorden;) tack för bilderna och filmerna!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s